Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/blablapr/gamrat.com.ua/www/wp-content/themes/blog-prime/inc/breadcrumbs.php on line 259

ЯКУ ДЕРЕВИНУ ВИБРАТИ ДЛЯ ТЕРАСИ?

ЯКУ ДЕРЕВИНУ ВИБРАТИ ДЛЯ ТЕРАСИ?

Дерев’яна тераса не тільки добре виглядає, але і може служити нам довгі роки, однак, багато чого залежить від виду деревини, з якої вона виготовлена. Ми можемо вибрати екзотичну та традиційну деревину. Що краще?

Яку екзотичну деревину вибрати для тераси ?

Для дерев’яної тераси найкраще вибирати вид деревини, який характеризується високою твердістю та щільністю. Таким параметрам повністю відповідають екзотичні види дерев,що славляться своєю винятковою міцністю . Звичайно, це означає високу ціну терасних дощок з екзотичної деревини. Екзотична деревина має високу стійкість до погодних умов та інших чинників. Деякі види містять жирні речовини, що є їх природним захистом від води, грибів та цвілі. Завдяки цьому просочення не потрібне. Варто знати що цей вид деревини має тенденцію до патинування. Сіре покриття з’являється на верхньому шарі дощок під впливом погодних умов, що не є ознакою старіння і не впливає на технічні параметри деревини. Щоб запобігти появі патини, час від часу досить використовувати спеціальні масла для догляду за терасою. Термін використання тераси з екзотичної деревини досягає понад 30 років.

Переваги та недоліки екзотичної деревини.

Безсумнівно, терасні дошки з екзотичного дерева сприймаються, як преміальний продукт. Ніщо не може зрівнятися з унікальними кольорами та природним виглядом, який створює цей тип матеріалу. Крім того, ми можемо використовувати його на невеликому балконі, а також на великій терасі. Однак нам доводиться рахуватися з високими витратами на придбання дощок. Екзотична тераса буде служити довгі роки, якщо ми будемо доглядати за нею і просочувати її принаймні раз на рік. Екзотична кольорова гама надзвичайно насичена: від теплих медових кольорів, до відтінків світло- коричневого та червоного, до темних глибоких відтінків міді та бронзи. Цей тип матеріалу чудово поєднується як із сучасними, так і з класичними обробками будівель.

Хвойні породи для тераси.

Гарний та неповторний малюнок кілець деревини та прийнятна ціна – саме за ці дві особливості настил із хвойних порід вибирають багато прихильників. Однак традиційні види деревини – м’які і не мають такої довговічності, як тропічне дерево. Вони легко поглинають воду і досить швидко заселяються мікроорганізмами та грибками, а це призводить до гниття. З цієї причини дошки, виготовлені з домашнього дерева, потрібно просочувати щороку, що продовжує термін їх служби до кількох років.

Які хвойні дерева рекомендується використовувати для тераси?

Сосна • Легка в обробці • Стійка до погодних умов, комах та грибів – завдяки просоченню під тиском • Приваблива ціна

Модрина сибірська • № 1, якщо мова йде про хвойні породи деревини для тераси • Хороша твердість

Модрина європейська • Параметри слабші, ніж у сибірської модрини • Доступна ціна

Ялина • Щільне розташування слоїв деревини • Менше смоли, ніж у сосни

Через те, що тераса повинна служити і радувати наші очі протягом багатьох років, потрібно серйозно задуматися про вибір правильного матеріалу чи виду деревини для облаштування тераси. Завдяки цьому ми не пошкодуємо про прийняте рішення поспішно. Наведена вище інформація неодмінно допоможе Вам у будівництві тераси мрії.