Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/blablapr/gamrat.com.ua/www/wp-content/themes/blog-prime/inc/breadcrumbs.php on line 259

ЦІНА ТЕРАСНОЇ ДОШКИ КОМПОЗИТ ТА ЕКЗОТИЧНА ДЕРЕВИНА

ЦІНА ТЕРАСНОЇ ДОШКИ КОМПОЗИТ ТА ЕКЗОТИЧНА ДЕРЕВИНА

Композитна терасна дошка – типи та властивості

Найдорожчі, але і найякісніші композитні дошки виготовляються з ПВХ . Їх ціна починається від 70 євро за квадратний метр . Крім ПВХ, тобто полівінілхлориду, такі дошки включають деревну муку та хімічні добавки у відповідних пропорціях. Цей склад гарантує тривалий термін експлуатації тераси – заявлений виробниками до 30 років. ПВХ композитні дошки демонструють надзвичайну стійкість до змін погодних умов, вологи чи грибів, а також стирання та корозії. Крім того, вони не ковзають, негорючі та екологічно чисті. Більш дешевим рішенням є плити HDPE , основним компонентом яких є поліетилен високої щільності. Найчастіше це китайський продукт, який має не погані вологостійкі властивості також не розтріскується, але у нього набагато коротша гарантія – як правило, десять років. Якість продукції тісно пов’язана із відсотком окремих компонентів: поліетилену, деревних волокон та добавок. Якщо частка деревини коливається приблизно на рівні 50%, тим більше шансів, що ми маємо справу з дошкою з високої якості. Найдешевша пропозиція серед композитних терасних дощок – це вироби з ПП, тобто дошки з поліпропілену високої щільності. У свою чергу, ПП-плити характеризуються занадто високим вмістом деревини, що призводить до більшого поглинання води та крихкості. ПП композитні дошки часто виготовляються із сумнівного пластику.

Тераси з екзотичної деревини – види та властивості

Пропозиція терасних дощок з екзотичної деревини постійно розширюється новими видами. П’ятьма найкращими, тобто найтвердішими видами, вважаються: іпе, мербау, кумару, бангкіраї та кемпа. Ціна дощок з екзотичної деревини варіюється. Дошки, виготовлені з ipe, або “алмазного горіха”, як часто називають цей вид екзотичної деревини, відрізняються своєю високою твердістю. Про це свідчить той факт, що відповідно до американських стандартів, ipe має той же клас твердості, що і армуюча сталь. Тераса з таких дощок виглядає елегантно, а цікавий зовнішній вигляд пояснюється різноманіттям кольорів (від жовтого та зеленого, червоного до темно-коричневого) та виразною структурою. Терасні дошки Merbau також відрізняються високою стійкістю до змін погодних умов. Шанувальники цього виду екзотичної деревини насолоджуються насамперед золотистими плямами та червонувато-коричневими тонами. Ще один популярний вид – кумару, який за параметрами схожий на ipe. Однак вартість тераси, виготовленої з неї, значно нижча. Дошки кумару стійкі до змін погодних умов, а їх красиві коричневі кольори привертають увагу. Бангкірай, з іншого боку, відрізняється майже непомітною структурою деревини і теплим коричневим кольором. Терасні дошки Bangikirai вже багато років користуються популярністю не тільки завдяки своєму вигляду, а й якісним технічним параметрам. Іноді на виробі є невеликі отвори від шкідників. Однак це не є недоліком цього продукту – шкідник живуть лише в живій деревині. Один з найбільш довговічних видів екзотичної деревини – кемпа. Настил, виготовлений з нього, стійкий до стирання та біодеградації. Вони характеризуються своєю привабливою ціною і ніжним червоним кольором.

Дерев’яні або композитні дошки?

Любителі природи обов’язково облаштують терасу з натуральної дерев’яні. Цей 100% природний матеріал ,теплий на дотик, має позачасовий шарм. Тераса з екзотичного дерева має найдовший термін зберігання. Дошки таких видів, як ipe або cumaru, надзвичайно тверді, стійкі до впливу вологи та змін погодних умов.

Композитні дошки порівняно з деревиною практично не потребують догляду та обслуговування. Якісний композит стійкий до низьких і високих температур, а також до стирання, вологи, цвілі та грибків. Виробники композитних дощок пропонують довготривалу, навіть 25-річну гарантію. Що стосується установки терасних дощок, використовуються різні рішення. Монтаж композитної тераси, безумовно, найшвидший і простіший. Часто, купуючи дошки в упаковці, ви отримуєте необхідні елементи кріплення, затискачі, планки та лаги. Все це робить композитну терасу вишуканою. У свою чергу, монтування дерев’яних дощок вимагає використання сталевих саморізів.

Переваги ПВХ композитних дощок:

• Висока стійкість до погодних умов

• Продукт не горючий

• Низьке стирання

• Вони не деформуються і не розм’якшуються

• Органічний продукт

• Не потрібно технічне обслуговування

• Тривалий термін використання

• Швидка і проста збірка

Переваги екзотичних деревних дощок:

• Природний матеріал

• Розкішний продукт

• Вічний вигляд

• Стійкість до змін погодних умов

• Великий вибір деревних порід